Placinta de mere

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa
Placinta de mere

Ingrediente

  • - 2 kg de mere
  • - un aluat de foietaj Morărița
  • - 2 pliculețe de zahăr vanilat
  • - 200 gr de zahăr (sau mai mult, depinde cât de dulce preferați)
  • - zahăr pudră (pentru ornat)

Mod de preparare

- să curăță merele și se dau prin răzătoare. Se pun într-o cratiță, unde se adaugă zahărul tos și cel vanilat.

- se pun pe foc și se călesc până se topește zahărul.

- întindem în tava tapetată cu hârtie de copt o foaie de aluat, peste care presărăm puțin griș, care absoarbe din zeama lăsată de mere. Punem compoziția de mere , pe care o acoperim cu a doua foaie de aluat.

- băgăm la cuptor până se rumenește, iar apoi presărăm zahăr pudră.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise