Placinta de mere cu nuci

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foaia:
  • 25 g drojdie (cub mic);
  • 750 g faina;
  • 3/4 cana apa;
  • 1 1/2 cana ulei;
  • 3 linguri de zahar;
  • esenta de rom;
  • vanilie;
  • lamaie.
  • Umplutura:
  • 1 Kg de mere;
  • 50 g de unt;
  • zahar la gust;
  • 100-150 g nuca macinata;
  • scortisoara la gust.

Mod de preparare

Foaia:

Se amesteca bine faina, drojdia, apa, uleiul, zaharul si esenta de rom, pana iese o coca care se framanta si se da la frigider 2-3 ore. Intre timp se prepara umplutura.

Umplutura:

Merele curatate de coaja se dau prin razatoare cu gaurile mari, apoi se calesc cu untul si zaharul. Se ia coca de la rece se da in 2 bucati. Se intinde prima foaie si se pune in tava neunsa, apoi se presara nuca macinata si merele calite. Se pune cea de-a doua foaie se inteapa cu o furculita din loc in loc. Se da la cuptor 30-40 minute.

La sfarsit se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta Buna!!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise