Faina, zaharul, untul, ouale si sarea se amesteca pentru a forma un aluat care se lasa 30 minute la rece.
Dovleacul se baga la cuptor pentru aprox. 30 minute (pana cand se inmoaie), dupa care se mixeaza un piuré (eventual prin robotul de bucatarie). Piureul se amesteca cu scortisoara, migdalele macinate, zaharul, praful de budinca si galbenusurile. Albusurile se bat spuma si se adauga compozitiei.
Intr-o forma rotunda de dimensiuni mici-mijlocii unsa cu unt, se intinde aluatul, in asa fel incat sa ramana o margine de ca. 4-5 cm inaltime. Se toarna umplutura peste aluat si se da la cuptor (ca. 200°) pentru 30 minute.
La sfarsit se poate pudra cu zahar.
E o placinta delicioasa care se savureaza cel mai bine rece.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii