Placinta cu varza

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu  varza

Ingrediente

  • 15 linguri de faina
  • drojdie cit o nuca
  • untura cit o nuca
  • 1 ou
  • apa calduta
  • varza verde
  • sare, piper, ulei

Mod de preparare

Se face un aluat din faina, drojdie(muiata cu putin zahar), sare si apa calduta, aluatul sa nu fie prea moale.

Se intinde untura moale pe tejghea si deasupra se pune aluatul, care se impatureste si se framinta cu dosul palmei, pina incorporeaza toata untura.

Se lasa la crescut pina isi dubleaza volumul.

Varza se caleste in ulei , se potriveste de sare si piper si se da la rece .

Se imparte aluatul in 2 bucati, se face o foaie subtire si se pune pe fundul tavii, cu marginile ridicate.

Se pune varza, se uniformizeaza si se pune a doua foaie de aluat, se lipesc marginile foilor cu degetele, se impunge cu furculita, se unge cu ou si se da la cuptor 45 de minute.

Este extraordinara cu varza asta verde si cruda, asa ca va doresc pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise