Placinta cu urda

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu urda

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 600g urda
  • 6 linguri zahar(sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250g smantana 12% grasime
  • 4 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • albusul de la 2 oua
  • 1 lingura faina de orez sau amidon de porumb
  • unt pentru uns foile
  • 3 oua pentru pus deasupra placintei
  • 3 linguri lapte rece

Mod de preparare

Branza se amesteca cu zaharul,smantana,vanilie,coaja de lamaie si ouale plus 2 galbenusuri si lingura de faina.Apoi se bat spuma tare cele 2 albusuri si se adauga in branza, amestecand cu grija de jos in sus.Se ia o tava dreptunghiulara se unge bine cu unt.Se aseaza pe rand 5 foi de placinta unse cu unt topit pe fiecare,se toarna compozitia de branza si se continua cu inca 5 foi de placinta,fiecare unse cu unt topit.Se baga la cuptorul incins la 180gC pentru 15 minute,se scoate se bat cele 3 oua cu cele 3 linguri de lapte si se toarna deasupra placintei si se mai lasa la cuptor pentru 30-35 de minute.Se scoate se portioneaza apoi se pudreaza cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise