Placinta cu ton

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Coca: un oua, 250 g faina, o lingurita de sare, un praf de copt, 4 linguri de smantana sau iaurt pentru framantat.
  • Pentru umplutura: o conserva de ton in sos tomat, sau orice alta conserva de peste, condimente pentru peste, sare, piper, putina boia iute, sau chilli, o legatura de ceapa verde, un ardei rosu, o lamaie si 2 ciuperci.

Mod de preparare

Se face un aluat fraged dintr-un ou, faina, sare, praf de copt, si se framanta cu smantana. Se lasa la rece pt. cca 30 min. Apoi se ia o cincime din aluat si se pune deoparte. Din bucata ramasa se face o foaie rotunda cu diametru de 27 cm, se pune intr-o forma cu diametrul de 25 de cm, unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Se inteapa putin cu furculita. Partea de foaie care iese afara din forma se taie, se amesteca cu bucata din coca pusa deoparte, apoi se intinde cu putina faina si se taie fasii cu grosimea de cca un cm pentu a se pune ca un grilaj pe deasupra placintei.

Pentru pregatirea umpluturii se toaca ceapa verde rondele, apoi ardeiul in bucatele marunte, ciupercile in felii subtiri si se amesteca toate cu conserva de peste. Se adauga sare, piper chilli, se stropeste cu putin suc de lamaie, si se pune peste coca, in tava.

Pe deasupra se pune un grilaj din fasii de coca.

Se unge cu putin ketchup pe grilaj, apoi se da la cuptor cca 15 min la foc tare si inca 20 la foc min.

Placinta de peste se serveste calda sau rece ornata cu felii de lamaie, alaturi de un pahar de vin alb.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise