Placinta cu ton

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Coca: un oua, 250 g faina, o lingurita de sare, un praf de copt, 4 linguri de smantana sau iaurt pentru framantat.
  • Pentru umplutura: o conserva de ton in sos tomat, sau orice alta conserva de peste, condimente pentru peste, sare, piper, putina boia iute, sau chilli, o legatura de ceapa verde, un ardei rosu, o lamaie si 2 ciuperci.

Mod de preparare

Se face un aluat fraged dintr-un ou, faina, sare, praf de copt, si se framanta cu smantana. Se lasa la rece pt. cca 30 min. Apoi se ia o cincime din aluat si se pune deoparte. Din bucata ramasa se face o foaie rotunda cu diametru de 27 cm, se pune intr-o forma cu diametrul de 25 de cm, unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Se inteapa putin cu furculita. Partea de foaie care iese afara din forma se taie, se amesteca cu bucata din coca pusa deoparte, apoi se intinde cu putina faina si se taie fasii cu grosimea de cca un cm pentu a se pune ca un grilaj pe deasupra placintei.

Pentru pregatirea umpluturii se toaca ceapa verde rondele, apoi ardeiul in bucatele marunte, ciupercile in felii subtiri si se amesteca toate cu conserva de peste. Se adauga sare, piper chilli, se stropeste cu putin suc de lamaie, si se pune peste coca, in tava.

Pe deasupra se pune un grilaj din fasii de coca.

Se unge cu putin ketchup pe grilaj, apoi se da la cuptor cca 15 min la foc tare si inca 20 la foc min.

Placinta de peste se serveste calda sau rece ornata cu felii de lamaie, alaturi de un pahar de vin alb.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise