Placinta cu ton

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu ton

Ingrediente

  • - 250-300 ml lapte
  • - un cubulet drojdie(25g)
  • - 500 g faina
  • - un ardei
  • - un morcov
  • - o ceapa mica
  • - 400 g ton din conserva
  • - zema de la jumatate de lamaie
  • - sare
  • - piper

Mod de preparare

Se pregateste maiaua astfel, intr-un castronel se faramiteaza drojdia, peste ea se pune o lingurita de zahar, o lingurita de faina si un pic de lapte un pic caldut, se amesteca bine(nu trebuie sa fie nici prea lichida, nici prea groasa) si se pune deoparte sa creasca.

Intre timp pregatim legumele, curatam morcovii, ardeiul si ceapa si le inabusim in 3-4 linguri ulei de masline. Scurgem tonul de ulei, il faramitam cu furculita, adaugam sare, piper, il punem peste legume si adaugam zema de lamaie.

Pregatim coca amestecand maiaua cu faina peste care turnam lapte usor caldut, framantam bine timp de 10-15 minute sau pana cand impingem aluatul cu degetul si isi revine la forma initiala, atunci vom sti ca este framantat cat trebuie. Ungem un castron cu unt, punem coca si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul (ungem castronul cu unt pentru ca atunci cand coca creste sa nu se prinda de peretii castronului ;)), aproximativ o ora.

Luam coca, o impartim in doua sau in trei, cum doriti sa va iasa ruladele, intindem cu facaletul, foaia nu trebuie sa fie foarte subtire si in mijloc punem umplutura cu ton, lasam un pic de spatiu la margini si mai punem si cateva cubulete de unt, se ruleaza si se mai lasa 20 de minute in forma.

Se dau la cuptor pentru 30-40 de minute la 180 de grade. Multumesc doamnei Laura Sava pentru reteta, eu am adaptat-o un pic ;). Pofta buna!! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise