Spalam frunzele de spanac si le oparim cateva minute ,apoi il scurgem si il tocam marunt.
Taiem ceapa verde si ceapa si le calim in cele doua linguri de ulei,adaugand sare si sumac.
Intr-un bol amestecam ouale cu telemeaua de oaie rasa pe razatoarea mare si piperul.
Adaugam spanacul si ceapa cu prazul calite,amestecand bine pa a se omogenizeaza compozitia .
Amestecam uleiul cu untul topit si ungem o tava cu dimensiunile de 30/40cm sau cat dimensiune foilor de placinta.
Se pun in tava 6 foi unse intre ele cu amestecul de unt si ulei de masline,apoi asezam compozitia si o nivelam bine.
Acoperim cu celelalte 6 foi,unse fiecare amestecul de unt si ulei de masline.
Ultima foaie am uns-o doar cu ulei de masline.
Se presara cu sumac macinat.
Taiem placinta in patratele inainte de coacere pentru ca la final va fi mai usor de portionat.
Se da 40-45 de minute la cuptorul preinacalzit la 180 °C sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Pofta buna!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii