Framantam mai intai aluatul amestecand foarte bine toate ingredientele. Punem coca rezultata in folie alimentara si o lasam la frigider cat timp ne ocupam de umplutura.
Spalam bine spanacul si il oparim in apa cu sare impreuna cu ceapa tocata marunt. Scurgem bine de apa intr-o sita si apoi tocam cu cutitul.
Punem spanacul intr-un bol, peste el adaugam branza rasa, pesmetul, ouale , sare si piper dupa gust.
Scoatem aluatul de la frigider si din trei sferturi din el intindem o foaie pe care o asezam intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu putin pesmet.
Foaia trebuie sa imbrace putin si peretii formei. O intepam din loc in loc cu furculita.
Asezam apoi umplutura.
Intindem aluatul ramas si taiem din el fasii lungi pe care le intindem deasupra placintei.Ungem bine cu ou si presaram mac.
Dam la cuptor pentru aprox. 35-40 minute.
Este buna calda dar si rece.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii