Placinta cu soia

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 600 grame foi placinta;
  • - 70-100 grame granule de soia;
  • - 1 ceapa mare;
  • - 1 ardei gras;
  • - 1 fir de praz;
  • - 50 ml ulei;
  • - 50 grame pesmet;
  • - 100 grame faina;
  • - 50 grame unt/margarina;
  • - sare, piper.

Mod de preparare

Granulele de soia se pun la fiert, in apa cu sare, conform specificatiilor de pe pachet. Dupa fierbere se pun la scurs intr-o strecuratoare.

Ceapa si prazul se curata, se spala, se toaca marunt si se pun la calit in ulei, iar cand se inmoaie, se adauga soia bine scursa (o putem presa bine cu mainile pana se scurge toata apa), ardeiul gras tocat marunt, se asezoneaza si se lasa la foc cca 10-15 minute pana scad bine.

Se prepara un sos alb din putina zeama de zarzavat (100 ml), 1-2 linguri faina, unt topit, sare, iar din acest sos 3-4 linguri se adauga peste soia, se amesteca si se ia de pe foc (nu trebuie lasat mult pe foc, pentru ca exista posibilitatea sa se prinda).

Se unge o tava de aragaz cu putin ulei, se intind jumatate din foile de placinta, unse fiecare cu ulei amestecat cu unt topit, se intinde compozitia de mai sus racita,dupa care se aduga restul de foi unse.

Se portioneaza placinta cu un cutit foarte bine ascutit, fara a se patrunde pana jos, se da placinta la cuptor pana se rumeneste, putandu-se servi calda sau rece cu ketchup dulce sau picant.

La umplutura se pot adauga ciuperci, care se pun la calit alaturi de celelalte ingrediente, tocate marunt.

Daca doriti sa fie de post puteti inlocui untul cu margarina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise