Placinta cu prune

Se pune margarina la temperatura camerei intr-un castron, se adauga faina si restul ingredientelor

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu prune

Ingrediente

  • Aluat:
  • 3 cani cu faina
  • 1 pachet margarina
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri smantana fermentata
  • Umplutura:
  • 500 g prune
  • 2 linguri scortisoara
  • 1 ceasca cu gris (150 g)
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Se pune margarina la temperatura camerei intr-un castron, se adauga faina si restul ingredientelor, se amesteca bine, iar la final aluatul daca se lipeste de palme, se mai adauga putina faina.

Se formeaza o sfera, se pune in folie alimentara si se lasa la frigider 1h.

Dupa acest timp, se imparte aluatul in doua, se intinde o foaie, se pune in tava si putin pe margini, deasupra se presara 1/2din cantitatea de gris, apoi jumatati de prune cu taietura in sus asezate una langa alta, apoi se pudreaza cu amestecul de gris ramas, scortisoara si zahar.

Se intinde a doua foaie si se pune deasupra, se sigileaza marginile bine, se inteapa cu furculita suprafata, apoi la cuptor va sta 40 min la foc mic, iar dupa ce s-a rumenit, se scoate, se lasa deoparte sa se raceasca, apoi se pudreaza si se taie.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise