Cernem faina intr-un bol larg, facem o adancitura in mijloc si punem oul, sarea si untul taiat cubulete. Framantam cu ajutorul degetelor un aluat cat de cat omogen,. Adaugam si lapte si-l mai framantam putin, doar cat sa se omogenizeze. Dam aluatul la rece pentru cel putin jumatate de ora.
Pregatim umplutura. Cartofii ii taiem cubulete si-i punem la fiert in apa cu sare. Ii fierbem pentru maxim 10 minute, apoi ii scurgem de apa. Peste cartofi punem branza maruntita, apoi potrivim gustul de sare si piper.
Incingem o tigaie, punem uleiul de masline si prazul taiat rondele/fasii subtiri (inclusiv partea verde). Calim putin prazul pana cand se inmoaie, dupa caz se mai poate adauga apa. Oprim focul si peste praz adaugam cascavalul ras, mararul tocat marunt apoi sare si piper dupa gust.
Separat amestecam ouale cu smantana si un praf de sare. Spanacul il spalam bine si-l lasam la scurs.
Pregatim o forma de tarta, o ungem bine cu unt si pornim cuptorul la 180 de grade.
Impartim aluatul in doua. O bucata o intindem intr-o foaie rotunda, groasa de 2mm si o punem in tava.
Peste aluat punem prazul, apoi umplutura de cartofi iar la final turnam amestecul de oua si smantana. Deasupra aranjam frumos frunzele de spanac.
Intindem si foaia a doua si o punem deasupra placintei. O intepam din loc in loc cu furculita si o ungem cu oul batut bine cu furculita. Dam la cuptor pentru 35-40 de minute pana cand este frumos rumenita deasupra.
A fost delicioasa, o placinta grozav de buna!
Pofta buna!
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii