Ingrediente
Aluat, 250 gr faina, 100 gr unt, 1/2 lingurita sare, 1 ou mare, 40-50 ml lapte, , Umplutura, 1 praz, 1 lingura ulei de masline, 100 gr cascaval, 1 legatura marar, 2 cartofi medii, 100 gr branza de vaci, , 2 oua, 3 linguri smantana, 50 gr spanac, sare, piper, 1 ou pentru uns
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
2 voturi
Mod de preparare
Pregatim umplutura. Cartofii ii taiem cubulete si-i punem la fiert in apa cu sare. Ii fierbem pentru maxim 10 minute, apoi ii scurgem de apa. Peste cartofi punem branza maruntita, apoi potrivim gustul de sare si piper.
Incingem o tigaie, punem uleiul de masline si prazul taiat rondele/fasii subtiri (inclusiv partea verde). Calim putin prazul pana cand se inmoaie, dupa caz se mai poate adauga apa. Oprim focul si peste praz adaugam cascavalul ras, mararul tocat marunt apoi sare si piper dupa gust.
Separat amestecam ouale cu smantana si un praf de sare. Spanacul il spalam bine si-l lasam la scurs.
Pregatim o forma de tarta, o ungem bine cu unt si pornim cuptorul la 180 de grade.
Impartim aluatul in doua. O bucata o intindem intr-o foaie rotunda, groasa de 2mm si o punem in tava.
Peste aluat punem prazul, apoi umplutura de cartofi iar la final turnam amestecul de oua si smantana. Deasupra aranjam frumos frunzele de spanac.
Intindem si foaia a doua si o punem deasupra placintei. O intepam din loc in loc cu furculita si o ungem cu oul batut bine cu furculita. Dam la cuptor pentru 35-40 de minute pana cand este frumos rumenita deasupra.
A fost delicioasa, o placinta grozav de buna!
Pofta buna!