O placinta excelenta, buna si la mic dejun si la picnic si la pachet.
Aluat: dizolvam drojdia in 4-5 linguri de apa calduta. Cernem faina intr-un castron si punem apa calduta,oul , praful de sare , drojdia dizolvata si uleiul. Framantam pana obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana pregatim umplutura.
Umplutura: spalam pieptul de pui si il taiem in trei bucati. Incingem bine o tigaie grill si frigem bucatile de carne cate 2-3 minute pe fiecare parte.Cand se racesc le taiem cubulete. Curatam ceapa, o spalam, o taiem solzisori si o calim in cele patru linguri de ulei . Ardeiul il taiem cubulete iar patrunjelul il tocam marunt. Intr-un castron punem toate ingredientele , condimentam cu boia , sare si piper si omogenizam.
Punem aluatul pe hartie de copt si il intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara (20x30 cm) Indreptam marginile cu o rola (cutit) si punem in mijloc pe lungime umplutura. Taiem marginile oblic in fasii de cca 2 cm si acoperim umplutura alternand fasiile de aluat. Transferam placinta cu hartia de copt intr-o tava si o ungem cu ou batut. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 40-45 minute, pana se rumeneste frumos. Se poate servi atat calda cat si rece.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii