Dovleacul,merele si gutuile curatate de coaja si seminte se rad,se pun intr-un vas cu fundul gros in untul incins,se amesteca mereu sa nu se lipeasca iar spre sfarsit se adauga sare si zahar;dupa ce s-a evaporat tot sucul lasat de dovleac,mere si gutui,se opreste focul si se lasa sa se raceasca bine
Pentru aluat se pune faina intr-un castron impreuna cu drojdia dizolvata in putin lapte cald,oul batut,sare,restul de lapte pus cate putin iar cand a rezultat un aluat lipicios,se framanta adaugand cate putin unt topit;se lasa la crescut acoperit cu un prosop de bucatarie;in acest timp se adauga la umplutura aromele,coaja rasa de lamaie,scortisoara si se omogenizeaza totul bine.
Aluatul crescut,se imparte in bucati egale,se intind foi subtiri,se pune pe fiecare foaie cate 2-3linguri de umplutura,apoi miez de nuca taiat cu cutitul,se ruleaza,se pun rulourile in tava cu hartie de copt si se mai lasa 15-20min,dupa care se pune la cuptor si se tine 40min la foc mic,pana se rumeneste.
Se scoate tava din cuptor si se acopera cu 2prosoape de bucatarie pentru fragezime.
Se taie placinta,se pudreaza cu zahar si se serveste.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii