Placinta cu mere de post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 14 linguri de apa, 14 linguri de ulei, 14 linguri de zahar, o lingurita bicarbonat de sodiu, stins in otet, o lingura de otet, faina cat cuprinde.
  • Umplutura: mere rase, zahar, scortisoara (cantitati, in functie de preferinte).

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele aluatului, in ordinea enumerarii. Se framanta bine, pana cand compozitia nu se mai lipeste de mana. Apoi, se imparte in doua parti egale, care se intind pe o planseta cu ajutorul unui \"sucitor\"( cred ca asa se numeste!).

In tava tapetata cu ulei si faina, se aseaza prima foaie peste care se adauga umplutura (merele se pot cali, dupa ce au fost amestecate cu zaharul; dupa ce se iau de pe foc, se adauga scortisoara). Peste umplutura, se aseaza si cealalta foaie. Timp de coacere: cca 30 min. in cuptorul preincalzit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise