Merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita sa fiarba pana nu mai ramane nici un pic de suc. Se ia cratita de pe foc, se adauga zaharul, zaharul vanilat si scortisoara dupa preferinta. Se iau foile de placinta cate 2 si se ung cu margarina topita. Compozitia de mere se imparte in 3 parti si se aseaza intre foi astfel: se aseaza 4 foi date cu margarina apoi o portie de mere; pe deasupra se aseaza iarasi 4 foi unse si o portie de mere ; apoi 3 foi si o portie de mere , iar pe deasupra se aseaza 2 foi unse cu margarina si se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 40-45 minute. Cand este gata , se scoate placinta , se stropeste cu apa rece, se acopera cu un prosop curat si se lasa sa se raceasca. Se pudreaza cu zahar pudra.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii