PLACINTA CU MERE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
PLACINTA CU MERE

Ingrediente

  • Crusta
  • -460 g faina
  • 2 linguri zahar
  • ½ lingurita de sare
  • ½ lingurita de praf de copt
  • 23 g unt rece
  • 1 ou
  • 3-4 linguri lapte
  • Umplutura:
  • 1 kg mere taiate in felii rotunde subtiri
  • Apa+zahar
  • scortisoara
  • 200 g zahar
  • Coaja de portocala

Mod de preparare

Crusta:

Se amesteca faina, zaharul, sare, praful de copt si untul rece taiat cubulete, prin frecare cu mainile, aluatul nu trebuie sa se lege, el trebuie sa fie sfaramicios, apoi se adauga cele 3-4 linguri de lapte, cat sa inglobeze faina. Aluatul se framanta un pic cu mana nu foarte tare, doar cat sa cuprinda toata faina si se da la frigider 1 ora.

Umplutura:

Merele curatate de coaja si de samburi, se feliaza in felii subtiri, se dau in fiert cu apa cu zahar.Cand sau inmuiat un pic se scot si se amesteca cu zaharul, coaja de portocale si scortisoara.

Aluatul se scoate de la frigider si se imparte in doua. Prima foaie se pune intr-o tava de tort cu fundul detasabil( foaia trebuie sa acopere si marginile tavii) si in interior se aseaza rand pe rand feliile de mere. Deasupra se pune cea de-a doua foaie unsa cu albus pe margine, se modeleaza cu degetele pe margine ca pe o tarta.In mijloc foaia, se cresteaza in 4-5 locuri sub forma de floare si se da la cuptor 30 -40 min

Se scoate din tava cand s-a racit.

Se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise