-Se scoate aluatul de foietaj din congelator cu cca 2-3 ore înainte de preparare și se lasă la temperatura camerei.
-Se curăță, se spală verdețurile și se mărunțesc toate cu ajutorul unui blender/robot. Eu am tăiat/rupt mai mare toate legumele și le-am pus împreună în blender (leurda, ceapa și usturoiul verde, morcovul, pătrunjelul și mărarul) pentru câteva secunde. Dacă nu aveți un astfel de aparat verdețurile se toacă mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoare.
-Peste verdețurile mărunțite se adaugă brânza telemea și cașcavalul date pe răzătoarea mică, ouăle, boiau dulce și se omogenizează compoziția de umplutură pentru plăcintă, potrivindu-se de sare și piper după gust. Se împarte compoziția în două, pentru fiecare din foile de aluat.
-Între timp se aprinde cuptorul la 180 grd.C, astfel încât acesta să fie bine încins în momentul introducerii tavii, pentru ca plăcinta noastră să crească și să se rumenească frumos si repede.
-Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se întinde foaia de aluat în tavă și se împarte vizual în trei părți. Pe partea din mijloc se pune o parte din jumătate de compoziția de umplutură, iar una din părțile laterale se crestează uniform cu cuțitul cu tăieturi paralele între ele și paralele cu latura lungă, intercalate, cu lungimi aproximativ egale, astfel încât ulterior, să rezulte forma de fagure.
-Peste umplutură se așează în lung ardeiul roșu tăiat sub formă de bețe subțiri (pentru decor) și se așează restul rămas din jumătate de compoziție, nivelând ușor.
-Se învelește compoziția de leurdă și brânză cu partea de foaie fără crestături din margine, după care peste aceasta se rulează cealaltă parte de aluat crestată, care se întinde ușor, cu grijă să nu se rupă pentru a acoperi întreaga suprafață a plăcintei, formându-se astfel modelul de ”fagure”. Se strâng capetele ruloului de plăcintă în așa fel încât să nu iasă umplutura.
-Se repetă operațiunile identic și pentru foaia cealaltă folosind compoziția de umplutură rămasă (jumătate).
-Cu ajutorul unei pensule se ung rulourile de plăcintă cu un gălbenuș de ou amestecat cu 1 lingură de lapte și se presară mac și/sau susan după preferință.
-Se bagă tava în cuptorul încins, pentru cca 15-20 minute (depinde de cuptorul folosit), sau până când plăcinta se umflă și este rumenită deasupra.
-Plăcinta de leurdă cu brânză se poate servi caldă sau rece, alături de salata preferată, cu roșii, ridichi, mergând de minune cu un pahar de iaurt sau lapte bătut.
Mai multe fotografii, detalii și explicații găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Poftă bună!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii