Placinta cu lapte si gris

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu lapte si gris

Ingrediente

  • 9 foi de placinta, 1 3/4l lapte, 320g gris, 4 oua, 1 pastaie vanilie sau o esenta vanilie,300 gr zahar,50 gr unt (topit, pentru uns)
  • 200 gr zahar,1 lingura scortisoara pentru pudrat foile de placinta

Mod de preparare

Umplutura: laptele cu grisul se pun pe foc si se incalzesc putin.

Se bat ouale si se freaca cu zaharul pana acesta se topeste. Se adauga incet peste laptele caldut si se amesteca continu pana grisul se ingroasa, ca o mamaliga. Luam grisul de pe foc si adaugam esenta de vanilie.

Crusta: Cele 200 gr zahar se amesteca cu scortisoara

In tava rotunda cu pereti detasabili (26cm) se pun 3 foi de placinta care se ung fiecare in parte cu unt topit. Foile se lasa sa atarne peste margini.

Se presara zahar aromat cu scortisoara peste cele 3 foi, avand grija sa acoperiti si marginile. Deoarece tava este rotunda foile de placinta se pun in cruce(una pe lungime, urmatoarea pe latime, pentru a se putea la sfarsit aduna marginile spre mijlocul tavii).

Se repeta cu restul de 6 foi de placinta, in serii de cate 3.Vom avea deci o crusta pentru placinta formata din 9 foi unse fiecare cu unt si presarate cu zahar cu scortisoara.

Se toarna umplutura de gris inauntru si apoi se aduna marginile foilor care atarna, spre mijlocul tavii, ungand foile de deasupra cu unt.

Ce ramane din zaharul aromat se presara deasupra placintei.

Se da la cuptor la 180C pentru 45 minute pana se rumeneste.

Dupa ce sta cateva ore la rece e mai buna si se feliaza foarte usor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise