Intai de toate, punem ghebele la fiert pentru a le desara, schimband doua ape.
Dupa ce le-am desarat le punem intr-o sita la scurs.
Aluatul:
Frecam drojdia cu zaharul pana la dizolvare, apa o punem pe foc intr-un ibirc pana devine calduta.
Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia dizolvata.
Amestecam cu mana, turnam apa treptat si framantam.
La final incorporam uleiul si mai framantam circa 2-3 minute.
Vom obtine un aluat elastic si nelipicios. Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit, 30-40 de minute, la loc ferit de curent.
Umplutura:
Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il curatam si il dam pe razatoarea mica.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem legumele, le innabusim 2-3 minute.
Buretii ii tocam, dar nu foarte marunt, le dam drumul peste legume impreuna cu o canita de apa.
Condimentam cu sare, piper si lasam sa scada bine la foc potrivit, timp in care mai invartim.
Tragem de pe foc cand sunt gata, adaugam usturoiul curatat si tocat marunt.
Aluatul dospit il impartim in doua parti aproximativ egale.
Presaram faina pe masa de lucru si intindem prima foaie de aluat.
Intr-o tava de tarta, tapetata cu hartie de copt, asezam foaia de aluat, o intepam cu furculita din loc in loc, turnam umplutura si o nivelam.
Intindem a doua foaie, o asezam deasupra, presam usor cu mana si o intepam cu furculita.
Umezim o pensula, dam cu ea deasupra placintei si presaram susanul.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute, pana prinde o crusta aurie deasupra.
Cand este gata o scoatem sa se racoreasca si servim.
Sa aveti pofta!
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii