Frecam bine galbenusurile cu zaharul pana devine ca o crema. Adaugam uleiul si batem pana devine ca o maioneza. Apoi, pe rand, laptele, faina, praful de copt. Compozitia trebuie sa fie putin mai groasa decat cea de la clatite (pana aici se poate folosi mixerul). Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga peste compozitia de mai sus amestecand usor de jos in sus cu o lingura de lemn (IMPORTANT: nu se amesteca cu mixerul pentru ca se sparge spuma si aluatul nu va ramane pufos.
Jumatate din compozitie se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor la foc mic, pana se intareste (poate chiar sa se coaca un pic). Eu folosesc o tava rotunda din aluminiu, asemanatoare cu cele pentru placinta sarbeasca.
Intre timp branza se amesteca cu cele 3 oua, iaurtul, zaharul si esenta de vanilie (poate fi folosita si esenta de rom, in functie de preferinte). Punem branza peste prima foaie, care s-a intarit intre timp si adugam si restul compozitiei de aluat pe deasupra.
Se coace la foc mic cca. 50-60 de min.; la cuptorul meu folosesc raftul de la mijloc. Nu umblati la cuptor in primele 45 de min. pentru ca se va lasa!
Cand este gata se scoate, se lasa la racit apoi se taie si se pudreaza.
Aceeasi compozitie de aluat poate fi folosita si pentru placinta cu mere sau dovleac.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii