se framanta un aluat fraged din faina, unt/margarina Rama, zahar si un galbenus.Se lasa la rece putin.Intre timp taiem dovleacul si merele in bucatele mici de tot silasam sa se scurga putin de zeama.Apoi amestecam cu zahar si scortisoara si le calim putin intr-o tigaie picurand putina esenta de rom.Apoi intindem o foaie de tarta si o modelam pe marginea ondulata a tavii cu mana.Dupa ceam intins aceasta prima foaie o acoperim cu bucatelele de mere si dovleac calite si deasupra punem o a doua foaie de aluat subtire bine intins pana acopera toata placinta.Se baga la cuptorul incins si se lasa sa se rumeneasca.Se serveste rece taiat trinughiuri simpla sau cu inghetata de vanilie.Este o placinta asemanatoare placintelor americane cu fructe numai ca ei le fac mai moi si le mananca cu lingura direct din tavita.:)
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii