Umplutura:
Se spala dovleacul si se taie bucati mai mici (dupa ce a fost curatat de seminte) si se pune la fiert. Dupa ce a fiert, se curata de coaja si se face un piure care se amesteca cu 100 g zahar si scortisoara.
Aluatul:
Se amesteca untul cu 100 g zahar si cu smantana, se adauga oul si un praf de sare, zeama de la lamaie si se ingroasa cu faina.
Se adauga si coaja rasa de lamaie si se framanta pana devine un aluat mai vartos.
Se lasa in frigider 30 minute si se intind 2 foi.
Se adauga peste o foaie umplutura si se pune si a doua foaie.
Se da la cuptor la foc potrivit.
Cand se scoate, se unge cu lapte si cand s-a racit se pudreaza cu zahar.
Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieSalata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparatO reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii