Umplutura:
Se spala dovleacul si se taie bucati mai mici (dupa ce a fost curatat de seminte) si se pune la fiert. Dupa ce a fiert, se curata de coaja si se face un piure care se amesteca cu 100 g zahar si scortisoara.
Aluatul:
Se amesteca untul cu 100 g zahar si cu smantana, se adauga oul si un praf de sare, zeama de la lamaie si se ingroasa cu faina.
Se adauga si coaja rasa de lamaie si se framanta pana devine un aluat mai vartos.
Se lasa in frigider 30 minute si se intind 2 foi.
Se adauga peste o foaie umplutura si se pune si a doua foaie.
Se da la cuptor la foc potrivit.
Cand se scoate, se unge cu lapte si cand s-a racit se pudreaza cu zahar.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii