Placinta cu dovleac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg dovleac
  • 50gr gris sau pesmet
  • 100ml ulei
  • 1cana apa
  • faina cca 400-500gr
  • jumatate de lingurita sare
  • 200gr stafide
  • 1lingura coaja rasa de lamaie,portocala

Mod de preparare

Din Faina, sare ,ulei si apa se framanta un aluat care se imparte in doua. Se intind doua foi. Prima foaiese pune pe fundul tavii mari de la aragaz.

Dovleacul se curata de coaja si se rade pe razatoarea mare. Se amesteca apoi cu stafidele si cu grisul. compozitia de dovleac se presara peste foaia unsa in tava. Deasupre se pune a doua foaie. Se inteapa din loc in loc cu furculita. Se da tava la cuptor la foc potrivit,in cca 45minute e gata!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise