Placinta cu ciuperci

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu ciuperci

Ingrediente

  • Aluat
  • - 1 pachet de margarina pentru prajituri
  • - 300 grame faina
  • - 1 ou
  • - 1 praf de copt
  • - 1 lingurita rasa de sare
  • - 1 lingurita rasa de zahar
  • Umplutura
  • - 3-4 cepe
  • - 2 cutii de ciuperci (800 gr)
  • - 4 oua
  • - 150 gr cascaval
  • - 1 legatura de marar
  • - 1 galbenus
  • - sare
  • - piper
  • - vegeta (dupa preferinte)

Mod de preparare

Aluatul trebuie sa stea la frigider cateva ore bune, asa ca o sa pregatim aluatul cu o zi inainte astfel: intr-un vas punem toate ingredientele si le amestecam bine pana cand obtinem un aluat compact care nu se lipeste de maini. Il invelim intr-o folie si il lasam la frigider.

Pentru umplutura calim cepele, pana se inmoaie si capata o culoare aurie. Adaugam ciupercile si mai lasam vasul pe foc pana radem cascavalul, amestecand sa nu se prinda.

Luam vasul de pe foc si adaugam ouale, mararul taiat, cascavalul ras si condimentele, si amestecam sa se incorporeze bine toate ingredientele.

Pe planul de lucru presaram faina si pregatim aluatul. Impartim aluatul in doua. Jumatate o intindem in strat subtire, de cativa milimetri, si il asezam in tava tapetata cu unt si faina, urcandu-l un pic pe peretii tavii. Asezam compozitia in tava si o acoperim cu cealalta jumatate de aluat (pregatita la fel ca si baza placintei).

Cu cantitatile de mai sus eu am pregatit 2 tavi cu diametrul de 26 cm.

De obicei fac placinta intr-un vas de yena dreptunghiular de 34x25 cm.

Inainte sa bagam tava la cuptor, incalzit in prealabil, ungem placinta cu galbenus de ou.

Timpul necesar pentru coacere este de aproximativ 35-40 minute la foc mediu.

Se poate servi ca aperitiv, atat calda cat si rece.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise