Se incalzeste iaurtul, se amesteca cu cartofii fierti si curatati, dati pe razatoarea mare, se adauga faina, drojdia, zaharul, 1/2 lingurita de sare iodata, ierburile aromate si oul si se framanta un aluat neted. Se presara cu putina faina si se lasa sa dospeasca (la caldura). Dupa ce volumul s-a marit vizibil, se incorporeaza maslinele taiate bucatele si se aseaza aluatul pe o tava tapetata cu hartie, intinzandu-l ca pe o placinta, cu diametrul de 20 cm. Se amesteca ketchup-ul cu ulei, sare si piper si se unge toata suprafata placintei. Se presara semintele de in, se lasa sa mai creasca circa 15 minute si apoi se baga la cuptorul incins la 200°C. Se coace in total 35 de minute (dupa 20 de minute de copt se acopera cu o coala de hartie). Placinta astfel preparata se poate pastra mai multa vreme la congelator. Timp de preparare: fara dospit - 35 de minute.
Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasaPlacinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasaSe spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.
Supa de toamna cu linte si oua de prepelitaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii