Ingrediente
Pentru 12 felii mari (o tava de 30x27 cm):, , 1. 900gr-1kg carne tocata de vita cu porc, 2. 1 pachet de foi de placinta (am folosit Bella), 3. 5 oua marisoare, 4. 2 cepe, 5. o capatana de usturoi, 6. 500 ml bere, 7. sare, piper, cimbru, marar, ierburi italienesti, 8. cateva linguri de ulei
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
33 voturi
Mod de preparare
Foile de placinta se decongeleaza din timp, lent, in ritmul lor. Ceapa si usturoiul le tai marunt si le calesti in putin ulei, apoi adaugi carnea si lasi la foc potrivit pana cand aceasta isi schimba culoarea iar zeama scade (cam 15 min). Amesteci din cand in cand, cat sa nu se lipeasca. Pui condimentele, stingi focul si lasi compozitia sa se raceasca.
Separat, bati ouale impreuna cu berea. Foile de placinta le imparti in trei si le ajustezi pe dimensiunea tavii. Pui prima parte de foi pe fundul tavii, intinzi jumatate din compozitia de carne, acoperi cu a doua parte de foi, pui restul de carne si deasupra, restul de foi. Cu un cutit bine ascutit (cu grija sa nu zgarii tava, a mea e antiaderenta deci o grija-n plus la capitolul zgarieturi), cu miscari fine cat sa nu plece foile de placinta la plimbare, tai placinta in patrate. Apoi torni amestecul de oua si bere si lasi sa se absoarba lichidul, pret de 20-30 de min. Dupa acest timp, foile vor fi putin buretoase. Am pus tava pe randul din mijloc, in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 45-50 de min. Dupa 40 de mic e bine sa o verifici, in functie de cuptor poate sa fie gata, eu am preferat-o mai rumena. Pofta buna!
Teo Bumbu Mihalache , 30 martie 2015
Am facut-o ,foarte gustoasa !!! Nu e necesara atata bere,am pus 300ml.
Carolina Spiridon , 04 martie 2015
Foile se ung intre ele cind sunt puse in tava?La placinta cu brinza se unge fiecare foaie cred ca pentru a nu se lipi .
Puterea din Tine , 15 octombrie 2014
alcoolul se evapora la peste 70 grade
Sima Daniela , 03 iunie 2014
ce inseamna ierburi italienesti
Rodica Sima Bobancu , 23 octombrie 2013
alcoolul se evapora la peste 70 grade
Marinescu Stefania , 17 septembrie 2013
alcoolul se evapora la peste 70 grade
Tunde Denes , 17 septembrie 2013
alcoolul se evapora la peste 70 grade
Florina Cosac , 17 septembrie 2013
o bunatate...am facut-o si eu
Mihaela Mihaela , 17 septembrie 2013
Este foarte buna si cu carne de rata.
Lumi Nick , 17 septembrie 2013
e minunataaaaaaa
Florentina Gabriela Lungu , 17 septembrie 2013
exista si bere fara alcool
Marinescu Stefania , 16 septembrie 2013
in loc de bere ?ce se poate altceva?nu am voie alcool...
George-Daniel Constantinescu , 16 septembrie 2013
Am sa incerc sigur !
Maria Iordache , 16 septembrie 2013
am sa ,incerc si eu
Purje Grigore , 16 septembrie 2013
bunaaaaaaaaa!!
Marta Gabriela Abdelhafiz , 15 septembrie 2013
Bunatate! !!!!
Lucia (Chef de cuisine) , 06 iunie 2012
O bunatate! Am s-o incerc si eu neaparat! Merci.
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011
yani yami..ce bunatate!