Aceasta placinta, poate fi servita, fie ca un aperitiv delicios, fie ca o cina usoara.
Aceasta placinta, poate fi servita, fie ca un aperitiv delicios, fie ca o cina usoara, fiind satioasa. Este usor de preparat, nu necesita prea mult timp, iar in afara de asta este si delicioasa, aspectoasa si foarte aromata de la umputura cu carnea suculenta si de la sos. Si acum sa trecem la lucru.
Cele 4 lipii le vom desface, apoi le vom tine acoperite cu folie alimentara ca sa nu se usuce pana vom finaliza umplutura. Vom toca ceapa si verdeata marunt, iar usturoiul il vom pisa. Carnea tocata o vom pune intr-un bol, vom adauga: ouale batute, ceapa, verdeata, usturoiul, pesmetul, sarea si piperul, apoi le vom amesteca pe toate bine. Lipiile desfacute le vom intinde pe masa de lucru si vom intinde compozitia de carne pe toata suprafata, cat mai uniform, urmarind ca stratul sa nu fie prea gros. Dupa ce am acoperit toate foile de lipie cu carne le vom lasa 15 minute ca foile sa absoarba sucul de la compozitie de carne. Astfel foile vor deveni mult mai flexibile, iar prin rulare placinta rezultata nu se va rupe. Deci asta este unul din secrete ca sa puteti obtine o placinta cat mai perfecta. Inainte de a incepe rularea foilor, vom pregati tava in care o vom coace. Eu am folosit o tava rotunda de teflon cu diametru (32cm), care a fost numai potrivita pentru placinta mea. Mai intai, vom tapeta tava cu hartie de copt, pe care o vom unge cu putin ulei de masline. Si acum vom incepe rularea foilor de lipie, apoi le vom aranja in tava sub forma de spirala, pana terminam toate foile. Daca se rup putin, sa nu va faceti griji, pentru ca dupa coacere nu se observa si va avea un aspect deosebit. Dupa ce am terminat, ne vom ocupa de topping.
Vom amesteca ouale cu smantana, (daca nu aveti inlocuiti cu maioneza), ketchup, busuioc tocat, sare, piper si daca doriti puteti sa adaugati si alte condimente care va plac. Cu acest topping vom acoperi bine si uniform toata suprafata ruloului nostru. Vom da tava la cuptorul preincalzit la temperatura de 180 grade C, aproximativ 25 de minute, timp dupa care vom scoate placinta din cuptor, vom presara pe toata suprafata cascaval ras (sau mozzarella), din abundenta si din nou o vom da la cuptor 7-10 minute, pana cand se va topi cascavalul, iar placinta noastra va capata un aspect deosebit. Dupa ce s-a rumenit frumos, o vom scoate din cuptor si o vom lasa putin sa se racoreasca, dupa care o vom scoate pe un platou si se va servi calda, dar este buna si rece. Intr-adevar, nu este mult de lucru la aceasta placinta, cu care va puteti uimi familia sau prietenii si sa savurati impreuna aceasta delicatete ..!!!
Va doresc pofta buna.!
Specific : Iordania
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii