Untul se scoate din frigider,se taie cubulete si se lasa sa se inmoaie 10-15 min.Peste unt se pune faina,bicarbonatul si o lingurita de sare.Cu miinile se face faramituri compozitzia de faina si unt,apoi se adauga smintina si se framinta.Aluatul se pune la frigider pina se pregateste umplutura.
Ceapa se taie marunt,se caleste in ulei,dar sa nu se faca crusta maronie.Dupa prajire se scoate ceapa,iar in uleiul ramas se va cali pieptul taiat cubulete(nu se pune toata carnea o data si nu o lasam sa se prajeasca,ci sa se albeasca si sa fiarba putin).
Pieptul calit se scoate si se amesteca cu ceapa,100g de smintina,sare si piper.
Aluatul se imparte in doua bucati (una mai mare si una mai mica).Se intinde bucata cea mai mare si se pune intr-o tava de cuptor sau o cratita mai mare.Se toarna umplutura si se uniformozeaza.Se intinde si cealalta bucata si se pune peste umplutura si se unge cu galbenus de ou.
Puneti la cuptor aproximativ 45 de minute sau pina se rumeneste bine.Placinta se poate servi si calda si rece.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii