Placinta cu carne de pui si sunca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): o portie de aluat fraged (3 pahare faina,
  • 200 g unt,
  • 200 g smantana,
  • 3 galbenusuri, putina sare),
  • 6 fileuri de piept de pui (circa 600 g),
  • 2-3 linguri ulei,
  • 60 g unt,
  • 1 ceapa mijlocie tocata,
  • 1/3 ceasca faina,
  • 1 1/2 ceasca lapte,
  • 1 lingura mustar gros (cu bobul mare),
  • 1 ceasca de cascaval ras,
  • 150 g sunca slaba taiata fasii,
  • 1/2 ardei gras rosu taiat cubulete,
  • 3 cepe verzi tocate,
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • 2 oua fierte (tari) taiate in 4,
  • 375 g aluat de foitaj (congelat),
  • 1 ou batut.

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 210°C si se unge cu unt topit sau cu ulei o forma rotunda (22 cm) si inalta. Se intinde aluatul fraged pe planseta infainata si se imbraca cu el forma (fundul si marginile). Se acopera aluatul cu hartie pentru copt, se pune peste hartie un strat de boabe de fasole sau de orez si se coace aproximativ 7 minute. Se scoate aluatul din cuptor, se indeparteaza hartia si boabele, se da inca 8 minute la cuptor si cand s-a rumenit frumos, se lasa sa se raceasca.

Carnea spalata si zvantata se taie bucati de 2 cm si se prajeste - pe rand - in uleiul incins, pana ce se patrunde si se rumeneste usor.

Se-ncinge untul intr-o cratita potrivita si se caleste ceapa pana ce devine sticloasa. Se adauga faina, se amesteca cu ceapa la foc mic, circa 1 minut, pana ce se ingalbeneste si se stinge cu laptele turnat putin cate putin. Se amesteca bine, la foc potrivit, pana ce fierbe sosul si se ingroasa, dupa care se da deoparte. Se incorporeaza mustarul si cascavalul ras si cand s-a mai racit putin, se adauga sunca, ardeiul, ceapa verde si bucatile de pui. Se amesteca toate si se gusta de sare si piper. Jumatate din compozitie se toarna in forma cu aluatul copt, se aseaza deasupra sferturile de ou, se acopera cu cealalta jumatate de compozitie si se ridica putin umplutura la mijloc, cu o lingura mare.

Se intinde aluatul de foitaj pe o planseta infainata si se lipeste peste aluatul din forma, ale carui margini au fost unse de jur imprejur cu ou. Se taie la dimensiunea potrivita, se unge pe toata suprafata cu ou si se orneaza - eventual - cu aluatul taiat. Se face focul mai mic (180°), se da placinta la cuptor - circa 45 de minute - sa se rumeneasca frumos si se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa
Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Supa chinezeasca de creveti cu taitei
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise