PLACINTA CU CARNE DE MANZAT

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g aluat de foitaj
  • 500g carne tocata de manzat
  • 200g ficat de manzat
  • 2 cepe mai mari
  • 100ml ulei
  • un varf de cutit de nucsoara
  • 4-5 boabe de enibahar macinate
  • 2 legaturi marar
  • sare si piper dupa gust
  • 1 ou

Mod de preparare

Intr-un cratita mai mare se pune uleiul,adaugati carnea tocata.Ficatul se taie bucatele si se adauga peste carne.Tocati ceapa marunt si o adaugati peste carne.Puneti mirodeniile si apoi puneti cratita pe foc si caliti totul la foc mic.Se tapeteaza o forma rotunda cu ulei sau cu hartie pergament.Din aluat se opreste un sfert.Din partea mai mare se intinde o foaie care se aseaza in forma,se toarna compozitia de carne calita si acoperiti cu a doua foaie.Se unge cu ou batut pe deasupra si se pune placinta in cuptorul incins.Se coace timp de 45 de minute,la foc potrivit.

Cine prefera poate folosi la aceasta reteta carne de porc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise