Cartofii se curata, spala si se taie potrivit, taiem cepele julien si le calim putin, orezul se spala si se scurge(nu se fierbe). Se trecem la pregatirea preparatului.
Se ia foietajul prima foaie se pune in tava de cuptor, dupa ce tava a fost unsa cu putin ulei, se aseaza prima foaie si se unge cu unt topit, se aseaza a doua foaie si se repeta operatiunea la fel si cu a treia foaie dupa care se aseaza compozitia dupa cum urmeaza: carnea tocata se amesteca cu orezul(nu este fiert) se sareaza si se pune in tava peste foietaj se pune ceapa calita precum si cartofii, se adauga boia si se ridica capetele foietajului exact ca in fotografie,dupa care vom pune 2-3 linguri de pasta de tomate daca este insuficienta mai puneti o lingura, dupa care se vor pune deasupra compozitiei tot trei foi de foietaj si se va proceda la fel ca foile de jos.
Se pune prima foaie se unge cu unt topit si se va repeta si cu a doua foaie la fel cand adaugam a treia foaie numai ca pe aceasta ultima foaie nu o mai ungem cu unt si punem ou batut dupa un timp.
Se va da la cuptor, cuptorul trebuie sa fie incalzit cand introducem placinta, dupa aproximativ 15 minute vom bate 2-3 oua si se vom pune peste ultima foaie, pentru a da o culoare si un gust bun si mai frumos placintei.
Mare atentie este o adevarata bomba calorica dar este nemaipomenit de gustoasa.
Pofta Buna,

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii