Placinta cu branza si stafide

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu branza si stafide

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta Linco
  • 5-6 oua
  • 700 gr de branza de vaci
  • 1 pachet de stafide
  • Sare
  • 7-8 linguri de zahar tos
  • Zahar pudra pentru final
  • Ulei
  • 50-100 gr unt

Mod de preparare

Se pune branza de vaci intr-un castron, se pune zaharul, se amesteca bine, dupa care se adauga ouale continuandu-se amestecarea compozitiei se adauga un praf de sare si stafidele, se gusta compozitia daca se constata ca nu este suficient de dulce se mai adauga zahar.

Se ia pachetul de foi de placinta, se-ntinde prima foaie se unge cu unt (untul trebuie sa-l topim), se-ntinde si a doua foaie care si ea se unge cu unt si se aseaza foaia a treia pe care se pune compozitia, se formeaza niste rulouri. Se mai sparge un ou si se ung rulourile. Acestea se pun in tava de aragaz care a fost in prealabil unsa cu ulei sau cu unt, se aseaza rulourile si se da la cuptor aproximativ 25 de minute. Dupa scurgerea timpului se verifica daca este placinta facuta, daca da se stinge focul si se mai lasa 10 minute, dupa care se pudreaza, se scoate din tava si se taie, daca mai necesita zahar se poate pudra.

Sfat : daca stafidele sunt cam tari se pot inmuia in apa, dar pentru un gust deosebit se pot inmuia in cogniac.

Pofta Buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise