Coca:
galbenususrile se bat cu sare si smintina, apoi se adauga peste faina si se framinta un aluat foarte elastic, care se imparte in doua. Se intinde prima foaie, se pune 1/4 din grasimea amestecata cu faina, pt a adrera mai bine, si se intinde foarte bine cu cutitul. Se impacheteaza in 3 de sus in jos, si de la stinga la dreapta.Se procedeaza la fel cu a doua foaie. Se pun in frigider pt 15 min.
Se repeta procedura inca o data.
(pentru cine nu doreste aceasta impachetare, se poate pune de la inveput un cub de drojdie amestecata cu putina faina, zahar si lapte, si se lasa la dospit, apoi se intind cele 2 foi intre care se pune umplutura-este o varianta mai usoara, dar la fel de gustoasa)
Se ia o tava, se unge cu ulei si se presara cu faina, si se pune prima foaie. Se inteapa cu furculita.
Umplutura:
se da pe razatoare brinza.Se taie mararul marunt. Se amesteca ouale cu sare, se bat bine, apoi se pun peste brinza, si se framinta bine, impreuna cu mararul. Pentru cine doreste, se pot adauga si cozi de ceapa tocate marunt).
Aceasta umplutura se pune peste prima foaie.
Se intinde si a doua foaie peste brinza.
Se unge cu galbenusul de ou batut bine.
Pentru a fi mai usor de taiat, inainte de a fi introdusa la cuptor, se taie cu un cutit foarte ascutit prima foaie, pina aproape de brinza, in patrate de 5 cm pe 5 cm.
Se introduce la cuptorul preincalzit dinainte, se lasa 35-40 min la foc tare, apoi se intoarce si se continua coacerea la foc mic pentru inca aprox. 20 min.
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii