Amesteci 6 ouă cu un praf de sare și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu, le bați spuma, după care adaugi iaurtul, brânza de vaci și telemeaua sfărâmată. Parfumezi amestecul cu ierburile aromate. Dacă telemeaua nu e suficient de sărată, mai adaugi puțină sare.
Apoi începe să asamblezi plăcinta: 4 foi pe fundul tăvii, cu marginile lăsate ca în imagine, să o poți împacheta frumos la sfârșit. Adaugi din amestecul de brânză cu ierburi, din nou 4 foi, de data asta rupte cât fundul tăvii, din nou brânză. Poți alterna așa până epuizezi foile și amestecul de brânză, dar și cât te lasă tava. Pe mine m-a lăsat preț de 3 straturi. Plăcinta crește la coacere, așa că ai grijă să-i lași spațiu, altfel dă pe dinafară.
Unge deasupra cu un amestec de 2 ouă plus puțin iaurt, ca să facă crustă.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii