Intr-un vas mai mare se pune faina,sarea,zaharul,galbenusul si drojdia.(eu am folosit drojdie uscata si am dizolvat-o inainte in putin lapte caldut),se adauga laptele caldut si se framanta un aluat omogen,uleiul se adauga treptat ca la maioneza si se mai framanta timp de 20 de minute.Se lasa la dospit 15-20 de minute.Intre timp pregatim umplutura din branza de vaci.Se amestca branza cu cele 2 oua,zahar dupa gust,vanilia si coaja de lamaie.
Se imparte aluatul in 14 bucati(acum depinde de marimea tigaii in care la coaceti).Se unge masa de lucru cu ulei si se intinde fiecare bucata de aluat intr0o foaie cat mai subtire,in mijloc se pune 1 lingura de branza si se strang marginile aluatului inspre mijloc,se da o forma cat mai rotunda.Se pune o tigaie la foc cu 1 lingurita de ulei(se foloseste o tigaie de teflon pentru a nu pune mult ulei,aluatul avnd deja de la prelucrarea lui pe masa),cand este suficient de fierbinte se pune placinta la copt,se tine cate 3-4 minute pe fiecare parte.Se servaste calda cu zahar presarat pe deasupra.
Aceasta reteta am invatat-o de la Menuca,doar ca eu am folosit lapte in loc de apa si am adaugat la aluat si un galbenus de ou.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii