Placinta cu branza dulce

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu branza dulce

Ingrediente

  • aluat:
  • 1kg de faina 000 (pentru prajituri, cozonaci)
  • 14 linguri de ulei
  • 2 oua intregi
  • 10 grame de drojdie proaspata
  • 1 lingura rasa de zahar
  • 1 lingura de lapte
  • 50-60 de ml. iaurt (sau sana, kefir)
  • 1 praf de sare
  • umplutura:
  • 800 de grame de braza de vaci bine stoarsa de zer
  • 3 oua mari sau 4 mai mici
  • 2 linguri de gris
  • zahar dupa gust (cat de dulce va place umplutura)
  • 1 lingura esenta de vanilie

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu 1 lingura de lapte caldut.Faina pentru prajituri se amesteca cu sarea, se adauga uleiul, cele doua oua intregi si drojdia amestecata cu laptele; apoi se adauga cate o lingura de iaurt, framantand constant, pana la obtinerea unui aluat omogen, nelipicios si elastic.Aluatul bine framantat se aseaza pe planul de lucru presarat cu faina,se intinde intr-o foaie de aproximativ 1 cm grosime si se taie in doua. O parte din aluat se taie in fasii, pe lungime, iar cealalta parte se aseaza in tava, peste care se pune umplutura obtinuta prin amestecarea tuturor ingredientelor pentru umplutura, iar deasupra se pun fasiile de aluat in forma de gratar.Se da placinta la cuptorul preincins la 180 de grade Celsius, 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise