1. Se rade branza si se amesteca cu ouale, zaharul, iaurtul si zaharul vanilat;
2. Se amesteca toate ingredientele;
3. Se iau foile de placinta si se intind pe masa de lucru una cate una si se umplu;
4. Umplutura se aseaza pe mijlocul foii ca o banda lata de 5 cm, apoi se pliaza o parte, cealalta, iar la final se increteste; Tava se unge in prealabil cu unt;
5. Se aseaza in tava placintele astfel umplute, se taie la dimensiunea dorita si se introduce in cuptorul incins dinainte;
6. Dupa 30 min se scoate placinta si se pune deasupra un amestec facut din 100 g smantana si 2 oua si se mai lasa la cuptor 15 min pana se rumeneste;
7. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se poate orna cu zahar pudra.
Pofta buna!
Nota: in umplutura se pot pune si stafide !

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii