Placinta aromata cu carne, caise si cartofi

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa
Placinta aromata cu carne, caise si cartofi

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • • 500 gr carne tocata
  • • 1 ceapa, tocata
  • • un praf de ghimbir macinat
  • • 1 catel de usturoi, tocat
  • • ½ lingura chimen
  • • 1 lingura scortisoara macinata
  • • un praf de chilli
  • • ½ lingura ulei de masline
  • • 3 rosii mari, tocate
  • • 1 lingura piure de rosii
  • • ½ lingura miere
  • • 225 ml supa de carne
  • • 100 gr caise uscate, tocate
  • • putin coriandru
  • • 1 ceapa rosie, tocata
  • Pentru cartofi
  • • 1 ¼ kg cartofi, curatati si taiati cubulete
  • • 25 gr unt
  • • lapte

Mod de preparare

1. Prajeste carne tocata intr-o tigaie mare (aici nu vei avea nevoie de ulei).Dupa ce s-a prajit, pune carnea intr-un vas si toarna excesul de grasime din tigaie, apoi sterge-o cu un servetel de bucatarie.Amesteca ceapa, ghimbirul, usturoiul si condimentele impreuna , intr-un blender, pana ce s-au maruntit (poti adauga putina apa daca crezi ca e necesar).Pune acest amestec impreuna cu uleiul de masline in tigaia unde s-a prajit carnea tocata.Prajeste-le la foc potrivit timp de 5-6 minute, pana ce ceapa s-a inmuiat, iar aroma ingredientelor incepe sa se simta.

2. Pune carnea tocata inapoi in tigaie si adauga rosiile tocate, piureul de rosii, mierea si supa de carne.Lasa-le sa dea in clocot, apoi acopera tigaia si lasa-le sa fiarba la foc mic timp de 1 ora, aduagand caisele uscate dupa 30 minute.Carnea si caisele ar trebui sa se fi inmuait, iar sosul sa se fi ingrosat.Ia tigaia de pe foc, adauga coriandru, amesteca si asezoneaza totul, dupa gust.

3. Intre timp ce carnea fierbe, pregateste cartofii.Fierbe cartofii in apa cu sare timp de 15 minute, pana ce s-au inmuiat.Apoi scurge-i bine de apa si fa-i piure cu 25 gr unt, asezonandu-i si adaugand lapte, pana ce vei obtine un piure de cartofi cremos.

4. Incalzeste cupotrul la 200⁰C.Aseaza amestecul cu carne intr-un vas mare termorezistent, iar deasupra pune piureul de cartofi.Pune totul la copt pentru 40 minute – 1 ora, pana ce cartofii incep sa devina maronii.Optional, se pot presara deasupra seminte de chimen prajite.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise