1.Pentru a face aluatul se amesteca faina cu zaharul si sarea, apoi se adauga untul (cat mai rece posibil) si se amesteca treptat cu o furculita pentru a pasa untul. Se adauga apa rece, treptat cate o lingura, pentru a nu topi untul.
2.Aluatul se imparte in doua parti, una se intinde si se pune in tava, iar cealalta se intinde, se taie fasii lungi, ea urmeaza a fi impletita pentru aspect.
3.Pentru umplutura se bate oul, se adauga zaharul, esenta de vanilie, branza, stafidele, coaja de lamaie si grisul. Se omogenizeaza.
4.Se aseaza umplutura peste prima foaie in tava si se impletesc fasiile deasupra si se ung cu ou batut.
5.Se pune tava in cuptorul preincalzit la 170 grade si se lasa 1h. La sfarsit se lasa sa se raceasca si apoi se serveste.
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii