Plachie de crap

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Plachie de crap

Ingrediente

  • -un crap de aprox 1,5 kg
  • -4 cepe mari taiate solzisori
  • -1 ardei rosu taiat fasii (optional)
  • -4 catei de usturoi
  • -200 ml bulion,sau 2 conserve de rosii decojite
  • -100 ml vin alb sec
  • -zeama de la o lamaie
  • -100 ml ulei
  • -sare,piper
  • -2 foi de dafin
  • - 1 lg (lingurita ) boia dulce
  • -1 lg boia iute (optional)

Mod de preparare

-pestele se curata,se transeaza in felii groase de 2-3 cm

-apoi se sareaza si se da prin faina

-se prajeste pe jumatate,cam 1-2 minute pe fiecare parte

-in uleiul ramas se caleste ceapa si ardeiul,pana ceapa devine translucida,apoi se adauga boiaua,vinul,lamaia,bulionul sau rosiile decojite,foile de dafin,sarea,piperul.

-toata compozitia se transfera intr-un vas termorezistent,se adauga feliile de peste si se da la cuptor ,la temperatura medie,timp de 20 de minute,pana se leaga sosul si uleiul iese la suprafata.

Se serveste rece de regula dar se poate servi si calda cu mamaliguta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise