Pläcinta Delicia

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Pläcinta Delicia

Ingrediente

  • aluat:
  • 500g faina,250g unt,150g zahar pudra,200g nuca pisata fin,2 oua, 150ml vin alb sec, un praf de sare.
  • umplutura :
  • 750g mere,750g fructe de padure congelate(afine, mure si zmeura),200g zahar,2 plicuri budinca de vanilie,50ml ulei.

Mod de preparare

Eu prefer acest aluat pentru ca este foarte fin si foarte fraged.Din acest aluat fac pläcinte si tarte cu fructe.A fost folosit la Pflaumenkuchen mit Sahne -Tarte cu prune si smantana.

Untul moale (nu topit) se freaca cu zaharul si praful de sare.Apoi pe rand se incorporeaza ouale si vinul,iar la sfarsit faina si nuca.Se framanta repede si se obtine un aluat pufos si lipicios.Nu se mai adauga faina pentru a nu il ingreuna si pierde din fragezime.Se baga aluatul intr-o punga ,se pune la congelator pana a 2-a zi.

Se scoate coca din congelator si cat timp pregatim umplutura ea se dezgheata.

Se rad merele cu tot cu coaja,se calesc cu 50ml ulei si 200g zahar,nu mai mult de 15 minute pentru a nu pierde din sucul format .Dupa ce s-au racit se amesteca cu fructele de padure si cele 2 plicuri de praf pentru budinca cu vanilie ,direct din plic ,fara a fii fiarta ca de obicei cu lapte(numai praful care este de fapt amidon cu aroma de vanilie).Sucul din mere si cel din fructele de padure v-or lega pläcinta in timpul coacerii.

Pe masa de lucru,impartim aluatul in 2 bucati. Una mai mare pentru baza si una mai mica pentru capacul pläcintei.Se pune pe masa o foaie de copt peste care punem coca ,iar deasupra alta foaie de copt si incepem sa intindem cu facaletul aluatul.Astfel ne este mai usor ,pentru ca foaia este foarte frageda .Indepartam prima foaie de copt,cea peste care am lucrat aluatul,iar cu cea de la baza ,prin rasturnare punem foaia de placinta in tava.Indepartam foaia de copt si asezam umplutura.La fel procedam si cu foaia de capac a pläcintei.Este mai dificil de lucrat , dar la final cand v-om servi aceasta placinta laudele ne v-or umple de satisfactie si bucurie.De gust nu va mai spun nimic. Va las sa descoperiti dumneavoasträ si va garantez ca nu regretati.

secret de preparare:

Astfel find pregatita placinta ,pudrati cu zahar pudra sau tos din abundenta.Formeaza o polita de sticla in timpul coaceri,iar la final cand o pudram cu zahar ,acesta nu se v-a topi ,iar placinta ramane crocanta .

Nu petreceti aluatul peste margini,pentru a respira placinta in timpul coaceri si garantat umplutura nu v-a curge in tava.

Dam la 180 de grade ,pentru 40 de minute cu luft sau 200 de grade la cuptor normal.

Mai este nevoie sa va doresc pofta buna ? :)

Cu siguranta ,nu .

Succes si rabdare la preparare, asta va urez.:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise