Se face un aluat nu foarte vâtros din cantităţile specificate mai sus şi se lasă la crescut 30 min.
Între timp se unge tava de la aragaz cu ulei şi se pregătesc toate cele necesare compoziţiei.
Când aluatul a crescut se întinde o foaie cam de un deget de groasă şi se taie rondele cu un pahar cu gura mai largă(de apă de exemplu).Se aşează rondelele,"pizzelinele",în tava unsă,se ung cu puţin ulei,cu o pensulă care nu trebuie să lipsească dintr-o bucătărie care se respectă,apoi fiecare "pizzelină"se unge cu pasta de ardei,se presară şunca tăiată mărunt,câteva ciuperci,câteva felii de ardei,o felie de praz,se rede caşcaval iar la final se unge cu oul bătut cu bulion.
Nu uitaţi să preîncălziţi cuptorul!
Se lasă la copt,la foc domol,cca.30 min.
Poate pare complicat,dar vă rog să mă credeţi că nu este.Este de fapt o pizza servită într-o altă manieră,mult mai uşor de mâncat cînd ai musafiri.
Şi este foarte bună şi rece,deci nu veţi avea probleme cu pregătitul.
Într-o tavă obişnuită de aragaz se pot coace cam 12 "pizzeline",în funcţie de dimensiunle gurii paharului.
Bon apetit!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii