Blatul
Se amesteca faina cernuta cu drojdia instantanee 1 minut, apoi se adauga se celelalte ingrediente; se prepara o coca.
Se lasa sa creasca cel putin o ora.
Se framanta din nou si se imparte in doua.
Se intind 2 foi care se aseaza in 2 tavi de aluminiu cu diametrul de 32 cm unse cu ulei.
Umplutura
Ardeiul se coace pe plita si se curata de coaja.
Vinetele se taie in rondele sau pe lungime; se sareaza si se lasa 20 de minte, apoi se storc de apa.
Dovleceii zucchini se taie felii subtiri pe lungime.
Se incinge uleiul de masline si se adauga feliile de dovlecel; se calesc pana iau o culoare aurie.
Se scot pe hartie absorbanta.
Se procedeaza la fel cu vinetele feliate.
Ciupercile se taie marunt si se calesc in ulei pana iau o culoare aurie.
Se aseaza pe blatul de pizza concentric ardeii copti taiati felii subtiri, vinetele si dovleceii.
Rosiile se taie in jumatati si apoi se feliaza; se aseaza peste vegetale si se presara cu maslinele ,sarea ,piperul si za’atarul.
Se rade cascavalul deasupra rosiilor.
Se lasa in tava inca 15 minute ca sa mai creasca.
Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade 15 minute; se aprinde cuptorul de sus si se lasa cateva minute pana ia o culoare aurie.
Se scoate pe un platou si se presara cu frunze de rucola si varza rosie taiata fideluta.
Pofta buna!
Este o reteta de pizza pe care am mancat-o la Veneţia; la decor m-am inspirit de o pizza pe care am mancat-o la Milano si care mi s-a parut foarte de efect presarata cu rucola si varza rosie.
Za’atarul este un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare.
Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete.
Se pot adauga si alte condimente cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol.
In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol).
In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosie
inchisa.
In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir.
Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii