Pizza vegetariana à la Veneţia

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Pizza vegetariana à la Veneţia

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru aluat
  • -300 grame faina
  • -60 ml ulei
  • -200 ml lapte
  • -15 grame drojdie de bere instantanee
  • -1 lingurita de sare
  • Umplutura
  • -4 ardei verzi copti si curatati de coaja
  • -2 rosii mari
  • -2 vinete de marime medie
  • -4 dovlecei zucchini
  • -250 grame de ciuperci sau o conserva de ciuperci feliate
  • -100 grame masline negre feliate
  • -2 lingurite za’atar
  • -1 lingurita sare
  • -1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • -3 linguri ulei de masline
  • -cascaval ras

Mod de preparare

Blatul

Se amesteca faina cernuta cu drojdia instantanee 1 minut, apoi se adauga se celelalte ingrediente; se prepara o coca.

Se lasa sa creasca cel putin o ora.

Se framanta din nou si se imparte in doua.

Se intind 2 foi care se aseaza in 2 tavi de aluminiu cu diametrul de 32 cm unse cu ulei.

Umplutura

Ardeiul se coace pe plita si se curata de coaja.

Vinetele se taie in rondele sau pe lungime; se sareaza si se lasa 20 de minte, apoi se storc de apa.

Dovleceii zucchini se taie felii subtiri pe lungime.

Se incinge uleiul de masline si se adauga feliile de dovlecel; se calesc pana iau o culoare aurie.

Se scot pe hartie absorbanta.

Se procedeaza la fel cu vinetele feliate.

Ciupercile se taie marunt si se calesc in ulei pana iau o culoare aurie.

Se aseaza pe blatul de pizza concentric ardeii copti taiati felii subtiri, vinetele si dovleceii.

Rosiile se taie in jumatati si apoi se feliaza; se aseaza peste vegetale si se presara cu maslinele ,sarea ,piperul si za’atarul.

Se rade cascavalul deasupra rosiilor.

Se lasa in tava inca 15 minute ca sa mai creasca.

Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade 15 minute; se aprinde cuptorul de sus si se lasa cateva minute pana ia o culoare aurie.

Se scoate pe un platou si se presara cu frunze de rucola si varza rosie taiata fideluta.

Pofta buna!

Este o reteta de pizza pe care am mancat-o la Veneţia; la decor m-am inspirit de o pizza pe care am mancat-o la Milano si care mi s-a parut foarte de efect presarata cu rucola si varza rosie.

Za’atarul este un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare.

Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete.

Se pot adauga si alte condimente cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol.

In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol).

In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosie

inchisa.

In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir.

Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise