Intr-o cratita se pune faina si se face o gaura in mijloc unde se adauga si uleiul si deasupra uleiului sarea.
Acum trecem la maia:se incalzeste cantitatea de apa(nu trebuie sa fie fierbinte apa).Apa nu trebuie sa te arda la deget daca o incerci cu degetul ci doar calduta.Se adauga drojdia (nu conteaza daca e proaspata sau la plic) efectul e acelasi, zaharul si se lasa 10-15 minute pina se opreste din fermentat dar si daca mai auziti ca fermenteaza dupa 15 min. e ok, il puteti folosi.
Trecem la pasul 3:adaugam maiaua peste faina si ulei si incepem sa framintam pina se incorpozeaza bine toate ingredientele. Nu trebuie sa framintam in nestire, aproximativ 5 min. ar fi de ajuns. Aluatul trebuie sa fie destul de moale nici prea lipicios nici prea tare. Cind se framinta se poate adauga faina cit este nevoie pentru a se aduce la nivelul de ..nici prea lipicios ..nici tare. Il lasam la crescut intr-o zona calda (aragaz,deschis un foc) aproximativ 50 min. dar poate fi lasat si mai mult,cit sa ajunga de 3 ori cantitatea initiala (sorry pentru omisiunile dinainte ..dar , na..prima reteta). Cratita trebuie sa fie acoperita.
Dupa ce a crescut luam din el aproximativ o mina,doua de aluat si daca e cazul il putem pudra cu putina faina ca sa se intinda mai bine pentru ca va fi putin lipicios si umflat.Ii dam forma dorita cu sucitorul si ...il putem folosi.
Sosul: o cutie (carton) rosii pasate o amestecam cu o lingura buna de faina si o aducem la fierbere amestecind in ea cind e cazul.In acest sos puteti pune tot ce doriti ca si condimente...zahar,piper,sare,oregano(dupa ce ati oprit focul la sos) etc. Condimentele le pune fiecare in functie de cit de gustos vrea sosul.Gustati-l!
Reguli ,,destul '' de obligatorii ,pasii de urmat pentru o pizza ,,suprema''.
Blatul intins il ungem cu sos nici prea mult nici prea putin si punem cascavalul.Daca puneti mai mult sos va fi mai ,,suculent'' amestecul.Daca va place pizza mai uscata ungeti mai putin.
Eu folosesc cascaval de la Carrefour ,cel din vitrina cu cascaval care se vinde la bucata,linga cea de brinza.Pret in jur de 26 ron.Cascaval Dalia-Madyal. .Are consistenta mozzarella.Am incercat tot felul de cascavaluri dar asta e cel mai bun la pizza.
Dupa aia putem pune tot ce dorim: ciuperci, salam etc.
Ideea de baza: NU o incarcati excesiv. Nu vrem sandwich, vrem pizza.
Marginile de coca le ungeti cu o pensula cu ulei .
In cuptorul preincalzit o punem aproximativ 15 min la treapta 3.
Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii