Pizza Salami

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg făină;
  • -50 g drojdie proaspătă;
  • -1 linguriță de zahăr;
  • -1 linguriță sare;
  • -1 ceșcuță apă caldă;
  • -75-100 ml ulei de măsline;
  • -200 g salam secuiesc Casa Gustului;
  • -200 g salam bănățean Casa Gustului;
  • -300 g cașcaval ras;
  • -200 g măsline;
  • -3 roșii moi;
  • -busuioc uscat.

Mod de preparare

Se amesteca drojdia, zaharul si o cescuta de apa calda si se amesteca cu faina si sarea. Amestecul astfel obtinut se framanta pana se formeaza un aluat elastic. La final se adauga uleiul si se continua framantatul pana cand uleiul este absorbit de aluat. Se lasa la dospit, acoperit, la foc cald pentru aproximativ 30 de minute. Se stoarce sucul a 3 rosii, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa deoparte. Aluatul se imparte in 4 bucati si se intinde cu mana in forma rotunda unsa in prealabil cu putin ulei. Peste aluat se adauga 3 linguri suc de rosii, busuiocul uscat, salamul taiat felii, maslinele si cascavalul. Tava se introduce la cuptor la foc mediu, pana cand marginile incep sa prinda o culoare aramie. Inainte de a fi scoasa de la cuptor se mai presara putin cascaval si se mai lasa 5 minute. Se portioneaza si dupa preferinte se poate servi cu sosul de rosii ramas.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise