Pentru inceput pregatim aluatul pentru pizza :
Intr-un bol mai mare punem faina si in mijlocul ei facem o gaura in care punem drojdia uscata, sarea, zaharul si uleiul.
Le amestecam si turnam incet-incet apa calduta si framantam . Cand toate s-au omogenizat scoatem aluatul pe masa de lucru si il framantam 5 minute.
Cand este gata, ungem bolul cu putin ulei, asezam in el aluatul si il acoperim cu o folie de plastic, apoi il lasam la temperatura camerei sa dospeasca, pina isi tripleaza volumul, cam 40 de minute.
Preparam sosul de pizza astfel :
Curatam toate legumele spalate si sterse.Ceapa o radem si cateii de usturoi ii trecem prin presa .
Stoarcem lamaia si punem zeama de o parte. Rosiile cojite si taiate le mixam cu mixerul vertical.
Intr-un vas punem uleiul sa se incalzeasca , apoi adaugam ceapa si usturoiul, amestecam cateva secunde , apoi adaugam rosiile pasta , pasta e gogosari( ardei kapia) si ketchup-ul, omogenizam.
Adaugam toate condimentele necesare( in plus sau in minus, dupa preferinta) si lasam sa dea 2-3 clocote.
Acum punem zaharul si zeama de lamaie si lasam sa fiarba 5 minute , pina cand scade sosul si se ingroasa.
Aluatul a crescut, sosul de pizza este gata, asa ca ne putem apuca sa montam pizza.
Dar mai intai amestecam carnea tocata cu condimentele pentru pizza( mai puteti adauga ce va place) si cu albusul de ou.Omogenizam si facem "chiftelute" cat mai mici.
Aluatul il impartim in doua , iar intr-o parte sa fie cu putin mai mult aluat.
Intindem aluatul mai putin ,cu sucitorul , pe masa de lucru ,pe care am presarat putina faina ,atat cat sa fie de dimensiunea tavii in care vom monta pizza. A mea are diametrul de 30 cm.( captusim tava cu hartie de copt, unsa cu putin unt).
Cealalta parte cu aluatul mai mult ,o impartim in vreo 20 de bilute pe care le vom umple, jumatate cu chiftelute si jumatate cu bilute de mozzarella.
Pe aluatul din forma de pizza punem alternativ cate o bila cu chiftelute si una cu mozzarela, pe marginea exterioara a aluatului si in mijloc intindem 3-4 linguri de sos e pizza.
Mai presaram din loc in loc chiftelute, de data aceasta fara aluat.
Peste chiftelutele de pe sos radem o parte din cascaval, adaugam ciupercile taiate, porumbul fiert si gogosarul taiat in cubulete mici.
Asezam din loc in loc bilute de mozzarella si felii taiate de masline , iar cateva chiftelute fara aluat si cascavalul ras ramas deasupra.
Galbenusul il bate cu o lingura cu apa si ungem bilele umplute cu galbenusul, iar deasupra presaram mac.
Cuptorul a fost dinainte incalzit la 160 de grade C , ddam tava la cuptor pina se rumeneste si chiftelutele sunt coapte, cam 30 de minute.
Scoatem pizza din cuptor si o lasam sa se odihneasca putin in tava, apoi o asezam pe un platou rotund de pe care va fi servita.
Cine doreste mai poate aauga sos de pizza din care ne-a mai ramas.
Avem putin de lucru la aceasta pizza , dar credeti-ma ca merita.
Pofta mare !
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii