Pizza Royal

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Pizza Royal

Ingrediente

  • - pentru aluat :
  • 500 g faina
  • 7g drojdie uscata( un pliculet)
  • 3 linguri ulei masline aromatizat
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 200 ml apa calduta
  • - pentru sosul de pizza :
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 2 rosii mari de gradina
  • 4 linguri pasta de gogosari( facuta in casa)
  • 2 linguri ketchup ( facut in casa)
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • usturoi granule
  • oregano
  • cimbru
  • - pentru toping :
  • 3-4 linguri sos de pizza(reteta de mai sus)
  • 100 g ciuperci taiate
  • 50 g porumb fiert
  • 125 g bilute mozzarella
  • 80g masline negre fara samburi
  • 1/2 gogosar(ardei) rosu
  • 100 g cascaval
  • 400 g carne tocata
  • 1 lingurita condimente pentru pizza
  • 1 ou
  • 1 lingurita mac

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim aluatul pentru pizza :

Intr-un bol mai mare punem faina si in mijlocul ei facem o gaura in care punem drojdia uscata, sarea, zaharul si uleiul.

Le amestecam si turnam incet-incet apa calduta si framantam . Cand toate s-au omogenizat scoatem aluatul pe masa de lucru si il framantam 5 minute.

Cand este gata, ungem bolul cu putin ulei, asezam in el aluatul si il acoperim cu o folie de plastic, apoi il lasam la temperatura camerei sa dospeasca, pina isi tripleaza volumul, cam 40 de minute.

Preparam sosul de pizza astfel :

Curatam toate legumele spalate si sterse.Ceapa o radem si cateii de usturoi ii trecem prin presa .

Stoarcem lamaia si punem zeama de o parte. Rosiile cojite si taiate le mixam cu mixerul vertical.

Intr-un vas punem uleiul sa se incalzeasca , apoi adaugam ceapa si usturoiul, amestecam cateva secunde , apoi adaugam rosiile pasta , pasta e gogosari( ardei kapia) si ketchup-ul, omogenizam.

Adaugam toate condimentele necesare( in plus sau in minus, dupa preferinta) si lasam sa dea 2-3 clocote.

Acum punem zaharul si zeama de lamaie si lasam sa fiarba 5 minute , pina cand scade sosul si se ingroasa.

Aluatul a crescut, sosul de pizza este gata, asa ca ne putem apuca sa montam pizza.

Dar mai intai amestecam carnea tocata cu condimentele pentru pizza( mai puteti adauga ce va place) si cu albusul de ou.Omogenizam si facem "chiftelute" cat mai mici.

Aluatul il impartim in doua , iar intr-o parte sa fie cu putin mai mult aluat.

Intindem aluatul mai putin ,cu sucitorul , pe masa de lucru ,pe care am presarat putina faina ,atat cat sa fie de dimensiunea tavii in care vom monta pizza. A mea are diametrul de 30 cm.( captusim tava cu hartie de copt, unsa cu putin unt).

Cealalta parte cu aluatul mai mult ,o impartim in vreo 20 de bilute pe care le vom umple, jumatate cu chiftelute si jumatate cu bilute de mozzarella.

Pe aluatul din forma de pizza punem alternativ cate o bila cu chiftelute si una cu mozzarela, pe marginea exterioara a aluatului si in mijloc intindem 3-4 linguri de sos e pizza.

Mai presaram din loc in loc chiftelute, de data aceasta fara aluat.

Peste chiftelutele de pe sos radem o parte din cascaval, adaugam ciupercile taiate, porumbul fiert si gogosarul taiat in cubulete mici.

Asezam din loc in loc bilute de mozzarella si felii taiate de masline , iar cateva chiftelute fara aluat si cascavalul ras ramas deasupra.

Galbenusul il bate cu o lingura cu apa si ungem bilele umplute cu galbenusul, iar deasupra presaram mac.

Cuptorul a fost dinainte incalzit la 160 de grade C , ddam tava la cuptor pina se rumeneste si chiftelutele sunt coapte, cam 30 de minute.

Scoatem pizza din cuptor si o lasam sa se odihneasca putin in tava, apoi o asezam pe un platou rotund de pe care va fi servita.

Cine doreste mai poate aauga sos de pizza din care ne-a mai ramas.

Avem putin de lucru la aceasta pizza , dar credeti-ma ca merita.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise