Pizza Prosciutto Crudo

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 4 pizza
  • aluat :
  • 1 Kg faina granulatie 550-650
  • 100 ml ulei de masline
  • 500 ml apa
  • sos de rosii special :
  • 400 gr rosii depelate
  • 25 ml ulei de masline
  • 3 gr. oregano
  • topping:
  • mozzarella 200 gr
  • prosciutto crudo (sunca de Parma) 200 gr.
  • busuioc proaspat sau rucolla (optional)

Mod de preparare

Aluatul se lasa la dospit 1h, apoi se portioneaza la bile de 250 gr. Se intinde blatul de pizza si se unge cu sos de rosii. Apoi se acopera cu mozzarella rasa mare. Se da la cuptor 7\' ( cuptor special, cu piatra refractara, la 380 grade Celsius). Dupa ce este scoasa din cuptor, pizza se orneaza cu prosciutto crudo si frunze de busuioc sau rucolla.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise