Ceapa se taie felii subtiri apoi se pune intr-o tigaie antiaderenta cu cateva linguri de supa vegetala , jumatate din cantitatea de ulei si putina sare , acoperiti si gatiti la foc mic pentru circa 15 minute amestecand din cand in cand . Cand este gata , se pune compozitia la scurs intr-o strecuratoase pentru circa 15 minute .
Cartofii se curata si se taie julien apoi se fierb circa 10 minute in apa sarata dupa care se scot , se scurg apoi se pun intr-o tava pentru pizza ( antiaderenta ) unsa in prealabil cu ulei ; presati cartofii cu dosul degetelor , intinzandu-i foarte bine pe toata suprafata , ca la o pasta pentru pizza apoi presarati deasupra jumatate din cantitatea de cascaval ( ras in prealabil ) si asezati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru circa 10 minute . Intr-un castron se prepara o compozitie din ceapa tocata , 3 oua , lapte , patrunjel verde tocat marunt , sunculita taiata fasii subtiri , cascavalul ras ramas . Sarati , piperati si amestecati bine .
Varsati compozitia peste cartofi , distribuiti deasupra rosia taiata felii si puneti din nou tava la cuptor pentru inca circa 25 minute .
Pofta buna !
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii