Pizza cu vinete

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Pizza cu vinete

Ingrediente

  • o vanata medie
  • 100 ml de sos de rosii
  • 100 gr de branza rasa (cascaval, cheddar, edam, parmezan, mozzarella)
  • 100 gr de carnati afumati, feliati subtire (salam, bacon sau orice alt mezel)
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • cateva frunze de busuioc si oregano

Mod de preparare

Taiem vanata, necuratata de coaja, in felii cu grosimea de 1 cm.

Presaram sare pe feliile de vanata, pe ambele parti si le lasam sa-si lase apa, maxim 30 de minute.

Tocam marunt busuiocul si oregano.

Dupa 30 de minute stergem bine feliile de vanata de apa lasata, cu prosoape din hartie.

Pregatim aragazul si o tigaie grill, pe care o lasam sa se incalzeasca si asezam pe ea feliile de vanata sterse. Lasam vinetele 3 minute pe grill, apoi le intoarcem si le mai lasam inca 3 minute.

Continuam pana cand terminam toate vinetele. Acestea trebuie doar sa prinda urme de la gratar, nu trebuie sa fie complet gatite.

Incalzim cuptorul.Pregatim o tava in care aranjam hartie de copt.

Asezam feliile de vinete „prajite”, iar deasupra le ungem cu cate o lingura cu sos de rosii. Punem un strat de branza rasa (putin mai mult decat jumatate din cantitate), apoi feliile de carnati afumati (sau mezel), iar in final un nou strat de branzeturi.

Condimentam cu sare si piper proaspat macinat.

Presaram deasupra busuioc si oregano

Introducem tava in cuptorul incalzit la 200 de grade pentru 10 minute, la functia grill (daca aveti).

Cand mini-pizza este rumenita, scoatem tava din cuptor.

Servim calde.

Reteta video completa o gasiti la: http://youtu.be/mRq1eVD7dbE

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise