Pizza cu vinete

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Pizza cu vinete

Ingrediente

  • o vanata medie
  • 100 ml de sos de rosii
  • 100 gr de branza rasa (cascaval, cheddar, edam, parmezan, mozzarella)
  • 100 gr de carnati afumati, feliati subtire (salam, bacon sau orice alt mezel)
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • cateva frunze de busuioc si oregano

Mod de preparare

Taiem vanata, necuratata de coaja, in felii cu grosimea de 1 cm.

Presaram sare pe feliile de vanata, pe ambele parti si le lasam sa-si lase apa, maxim 30 de minute.

Tocam marunt busuiocul si oregano.

Dupa 30 de minute stergem bine feliile de vanata de apa lasata, cu prosoape din hartie.

Pregatim aragazul si o tigaie grill, pe care o lasam sa se incalzeasca si asezam pe ea feliile de vanata sterse. Lasam vinetele 3 minute pe grill, apoi le intoarcem si le mai lasam inca 3 minute.

Continuam pana cand terminam toate vinetele. Acestea trebuie doar sa prinda urme de la gratar, nu trebuie sa fie complet gatite.

Incalzim cuptorul.Pregatim o tava in care aranjam hartie de copt.

Asezam feliile de vinete „prajite”, iar deasupra le ungem cu cate o lingura cu sos de rosii. Punem un strat de branza rasa (putin mai mult decat jumatate din cantitate), apoi feliile de carnati afumati (sau mezel), iar in final un nou strat de branzeturi.

Condimentam cu sare si piper proaspat macinat.

Presaram deasupra busuioc si oregano

Introducem tava in cuptorul incalzit la 200 de grade pentru 10 minute, la functia grill (daca aveti).

Cand mini-pizza este rumenita, scoatem tava din cuptor.

Servim calde.

Reteta video completa o gasiti la: http://youtu.be/mRq1eVD7dbE

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise